Monster Brawl (2011)

It’s the Ultimate Fight of the Living Dead – hirdeti magáról ez a tavalyi Toronto After Dark filmes fesztiválon bemutatkozó kanadai produkció, melyben nyolc horror-szörny küzd életre-halálra egy arénában. Maga az ötlet engem erőteljesen emlékeztet a régebben MTV-n vetített Celebrity Deathmatch című brutálisan poénos gyurmapankrációira, csak amik ott a popkultúrából vett hírességek voltak, azokat most kicserélték klasszikus értelemben vett szörny-archetípusokra.

Műsorvezetőink két csoportra osztják a szörnyeket, egyik klikk az Élőhalottak (Múmia, Vámpír Lady, Zombie Man és Frankenstein), másik brigád pedig a Szörnyek csapata (Küklopsz, Banya, Mocsári Belező a Vérfarkas). Középnehézsúlyban előbb a Küklopsz és a Banya, majd a Múmia és a Vámpír Lady küzdelmének lehetünk tanúi. Ezt követik a nehézsúlyú mérkőzések: Iszap szörny vs Vérfarkas, majd Frankenstein a Zombi man ellen. Legvégén pedig a két nehézsúlyú győztes méri össze erejét a világbajnoki címért.

A szörny-meccsek kiagyalójával való teljesen felesleges (időhúzó) interjút követően a meccsek előtt pár perces intróban bemutatják az aktuális felek paramétereit, amihez persze némi előtörténetet, illetve erőfitogtatást is kapunk, hogy azért mégis mire számítsunk. Ezek elég pofásak.

Küzdelmeink akármennyire is rövidek, távolról sem olyan sportszerűek, mint azt elsőre gondolnák – bírót például már az első fight alatt kinyírják -, szóval cheat-elnek a monsztrák dögivel. Rangadóink végeredményét nagyjából sejteni lehet, de szerencsére akad pár olyan előre megjósolhatatlan dolog, mint pl. zombik kollektív elszabadulása stb.

Akármennyire egy ’film’ látszatát kelti, ennek a produkciónak semmi köze az említett műfajhoz. Leginkább egy extrém sportközvetítés, megannyi poénos narrációval, sztárvendéggel, bikinis csajokkal meg néhány, a szörnyekhez kapcsolódó külsős felvétellel, mert ugye az egész műsor egy mindentől távol eső, elátkozott temetőben játszódik. Szörnyeink nem igazán félelmetesek, nyilván nem is az a cél, hanem hogy ők bunyóznak. Egyébként pedig már az elején lerí az egészről, hogy bizony baromi kevés pénzből készült, de sebaj. Legalább már ilyen is van.

Értékelés: 7/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Monster Brawl (2011)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.