Last Shift (2014)

lastshift_thumbEgy zöldfülű rendőrt bíznak meg, hogy egy utolsó napját élő, teljesen leépített rendőrörsöt egyedül felügyeljen. A hívásokat már átirányították, az épület szinte üres – és különben is, csak egy éjszakát kell kihúzni… Ismerős a történet? Bizony, John Carpenter A 13-as rendőrörs ostroma c. klasszikusa ismertetője elején szóról szóra elmondhattuk volna ugyanezt. (Azaz ezt meg is tettük: https://www.cinegore.net/2009/05/31/assault-on-precint-13-1976-a-13-as-rendorors-ostroma/ )

Anthony DiBlasi Last Shift című filmje ugyanerre az alaphelyzetre épít, viszont a főhősnek ezúttal nem egy dühös gengszterbanda zavarja meg az első szolgálatban töltött napját, hanem egy szekta. A Paymon klán története kezd kibontakozni Jessica (Juliana Harkavy – The Walking Dead, Dusk) és a nézők szemei előtt, és az éjszaka immár a túlélésről szól.

Last Shift 1
A film első harmadát követően múlt és jelent gyakran egybeolvad, ahogy a főhősnő nyugalmas estéje rémálommá változik és képtelen eldönteni, hogy a társai szórakoznak vele vagy az elhagyatott rendőrörs titkai kísértik.

DiBlasi már a Dread című filmjében megmutatta, hogy nem tehetségtelen rendező, és mestere a félelemkeltésnek. A Last Shift ugyan a már emlegetett Carpenter-remek mellett a Silent Hill sorozattól is erősen nyúl (és a Rest Stop egy-egy jelenete is előköszön!) – de a végeredmény kellőképpen érdekfeszítő és félelmetes lesz. Az ijesztgetések nem klisék, hanem tényleg hatásos jelenetek, és még azt is könnyen veszi a néző, hogy a főszereplő pár döntése eléggé “horrorfilmes”.

Last Shift 2
Ahogy halad előre a történet, a nézőket egyre inkább magával ragadják az események és a hangulat – egy percig sem unatkozik az ember.

Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne egy jót rettegni az elhagyatott rendőrörs falai között!

IMDB: http://www.imdb.com/name/nm1304669/?ref_=tt_ov_dr

Értékelésünk 7.5/10 – Ötletes film, ami ügyesen nyúl jól megválasztott klasszikusoktól

Fixxerx

1 Comment on "Last Shift (2014)"

  1. Èrdekes, èrdekfeszítő, legalábbis első nekifutásra. Amit az ilyen tipusú filmeknèl elböknek az a feszültsèg ès a fokozatosság – itt remekül adagolták. Lassú ,pár helysèges kamara jellegű horror kevés szereplővel. Nem lett a top kedvencem, de lehet még valamikor visszakerül a lejátszòba… 10/6

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.