Sexcula (1974)

sexula_thumbMi tagadás nehéz érdemben bevezetőt írni egy olyan filmhez, ahol a feminin Frankenstein férfit teremt magának testi kielégülése érdekében, kanos púposok robot-nőket erőszakolnak meg, miközben egy gorilla harci táncot jár, és az esetlenül beiktatott coitusok között egyszer csak megjelenik a címszereplő, aki… aki… mindegy, nem ragozom tovább, nézzétek meg, és tutira agymosottak lesztek!!

Egy fiatal nő házat örököl, és egy forgatókönyvírói bravúrnak köszönhetően nem egészen három perccel ezután felfedez egy ős öreg naplót, amit aztán egy pucér piknikezés közben fel is olvasnak. Így tudjuk meg, hogy elődjük, bizonyos Dr. Fellatingstein nevű tudósnő egy Frank férfit teremtett magának, hogy így elégítse ki mohó szexuális vágyait.

sexula_4De nem ő az egyetlen teremtmény: a doktornőnk laborjában található (szintén valamilyen ördögi módszerrel feltalált) női robot (?) igencsak megtetszik az Orgie nevű púpos teremtménynek, aki aztán el is kapja, és önzőn magáévá teszi. Nem sokra rá pedig feltűnik a színen egy gorilla, hogy teljes legyen a káosz..

sexula_1Szegény Dr. Fellatingstein nem igazán tud úrrá lenni az így kialakult helyzeten (meg mi nézők sem, mert ritka balfasz a forgatókönyv), így segítségül hívja Sexula grófnőt, aki aztán erotikus álomba hipnotizálja Frank-et. Ezután egy gorillával elkövetett, szürreális erőszakban végződő sztriptíznek lehetünk tanúi, ezt egy leszbikus hancúrozás követi egy hintóban, majd pedig egy fiatal párt láthatunk, aki nem bír magával, és az esküvői szertartás alatt kezd vad szexbe, ami aztán a többi jelenlévőt is megihleti. Végül a púpos megint megdugja a robotnőt, a gorilla meg támadólag lép fel… aztán a filmszínészek átöltöznek, és a többiekkel együtt hazamennek. Mi pedig nagyot sóhajtunk, hogy vége a filmnek.

sexula_5A megnézést követően úgy éreztem, mintha csak megerőszakolták volna az agyamat durva agymosást követtek volna el rajtam; próbáltam valamiféle emlék-morzsákba kapaszkodni, hogy most akkor most mit is láttam az előző másfél órában?! Mert ez gyakorlatilag minden volt (kurvanagy katyvasz!), csak épeszű film nem.

sexula_3Félig erektált dákókkal és szőrös seggekkel határolt, ám konkrét aktusokat a cselekmény véletlenszerű pontjain bőszen beiktató szex-fantázia, melyben a low-budget jelmezes (vagy egyáltalán semmilyen kosztümöt nem viselő, és úgy rémisztő!) szerencsétlen alakok próbálnak meg valamiféle horror-köntösbe ágyazódni, persze forgatókönyv híján mindenféle kontinuitás vagy logika nélkül, így a végeredmény egy szürreális szex-szekvenciákkal teletűzdelt horror-wannabe burleszk.

sexula_2Magyarra lefordítva egy orbitális nagy trash-baromság, amiben sokat dugnak. De legalább – ahogy a végén is látszik – nem veszi magát komolyan.

 Értékelés: 7/10  (szigorúan a trash-skála szerint 🙂

eyescream

Be the first to comment on "Sexcula (1974)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.