Élménybeszámoló: Mystique Room – A Sógun árnyéka

12540522_539338222892747_4154321247996911305_nSzeptemberben a Mystique Room jóvoltából lehetőségünk volt kipróbálni az általuk kínált pályák közül az egyiket. Választásunk a Sógun árnyéka elnevezésű tematikára esett, lássuk, hogyan teljesített egy újabb szabadulós játékban a Cinegore legénysége. Budapesten, a Jászai Mari tértől pár percre található a Mystique Room csapatának főhadiszállása, amely jelenleg négy pályával üzemel. A helységbe toppanva nyomban láthattuk, hogy az üzemeltetők hatalmas hangsúlyt helyeztek a külsőre, így nem bízták a véletlenre a dizájn kialakítását, és ugyanez a fajta igényesség érvényesül a továbbiakban, így a pályák során is. Rövid egyeztetést és eligazítást követően bele is vágtunk a kalandba; szerkesztőségünk öt fővel képviseltette magát a játékban, személyes beszámolóinkat pedig alább olvashatjátok:

Eyescream: A háromszobás pálya atmoszférikus kialakítása, és az ott található kellékek és díszletek olyan hangulatba ringattak, mintha valóban egy keleti udvar/házba csöppentem volna. Maguk a feladatok az escape game műfaj hagyományaihoz hűen főleg logikai típusúak voltak, de meglepetésünkre egy-egy feladvány bizony inkább ügyességi manővert követelt. Bejáratott társaságunk viszonylag rövid idő alatt kijutott, de ez persze nem azt jelenti, hogy kezdő csapatoknak ne tudnánk ajánlani!

Varin: Az első pillanatban látszott, hogy a szoba díszleteibe és hangulatába komoly erőfeszítéseket (és pénzösszegeket) fektettek, amely nagyon jól megadja egy játék alaphangját. A játékot én inkább a kevésbé rutinos szabadulóknak ajánlanám a viszonylag könnyebb kijutási lehetőség miatt. Ugyanakkor végig élvezetes, ötletes és elgondolkodtató. Első pályának tökéletes bárki számára, utána pedig nyugodtan ki lehet próbálni a Mystique Room másik két, remek játékát, a fáraó sírját, illetve a katedrálist.

1-1

Gabblack: Legutóbb én voltam a ‘Nagy Fanyalgó’ a Logixity játéka kapcsán (lásd élménybeszámolónkat itt), de a Mystique Room csapatának – immáron számomra a harmadik – megmérettetése kapcsán valahogy nem találom a keserű epével töltött tintatartómat, melybe pennám meríthetném. Ahogy fentebb szerkesztőtársaim már említették, a szoba berendezése semmilyen kívánni valót nem hagyott maga után, energiát és – nem utolsó sorban – pénzt nem kímélve hozták össze a középkori Japán tematikájú pályájukat. Keresgélésből szerencsére csak éppen annyit kaptunk, hogy még ne legyen frusztráló (hajlamos vagyok kiakadni az olyan pályáktól, ahol teljes könyvespolcokat kell átkutatni egy-egy újabb nyomért), helyette viszont ötletes, leginkább ügyességet igénylő feladványokat kaptunk. Ha valami negatívumot akarnék mégis említeni, akkor éppen itt találhatnék kivetni valót: az arány az ügyességi és logikai feladványok között erősen az ügyességi felé tolódott. Éppen ezért találtam egy kicsit az átlagosnál könnyebbnek ezt a szobát, ami főként kezdő csapatok számára teszi a Sógun Árnyékát kívánatossá.

Absvrd: Személy szerint úgy gondolom, a külső és a dizájn rendkívül fontos elemek, bármilyen témát, tárgyat akar prezentálni valaki. Ennél fogva már az első percekben elégedettnek mondhattam magam, hiszen mind a fő helység, mind pedig az általunk kipróbált pálya is kifogástalan volt ebből a szempontból. Az autentikus és jól eltalált atmoszféra hatalmasat dob a játékélményen, és persze maguk a feladványok is szórakoztatóak voltak. Részemről az este csillagos ötöst érdemel.

Fixxer: Hasonló igényességet hozott a Sógun Árnyéka, mint a Mystique Room többi játéka – a pályáik kialakításával hazánk (egyik) leghangulatosabb játéktereit hozták el nekünk. Az apró részletek is mind helyén voltak – és kezdő/közepesen tapasztalt csapatoknak teljes meggyőződéssel tudom ajánlani a japán háttértörténetű pályát!

Ha ti is szívesen kipróbálnátok a Msytique Room valamelyik pályáját, időpontfoglaláshoz és tájékozódáshoz keressétek fel őket az alábbi honlapon: www.mystiqueroom.hu .

Be the first to comment on "Élménybeszámoló: Mystique Room – A Sógun árnyéka"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.