Range 15 (2016)

range15Lelkes horror rajongó veteránok gondoltak egyet pár sör mellett, és kitalálták, hogy csinálnak egy zombis filmet, amiben IGAZÁN tökösek a szereplők, és persze kellőképpen humoros a történet. Feldobták az ötletüket egy közösségi finanszírozási oldalra, ahol az Indiegogo 4. legsikeresebb filmprojektje lett, és az összedobott 1.134.000 USD segítségével összehozták a Range 15 “műremekét”. Milyen lett az eredmény…? Elolvashatjátok a cikkünkben.

A támogatók (és később további szponzorok) által összedobott pénz lehetőséget biztosított a Rangers Up és Article 15 katonai boltok háborús veteránokból álló stábjának, hogy megmutassák, hogyan is kell korrektül ábrázolni a katonákat a horror filmekben. Az egyébként vélhetően igen vicces srácoknak az volt a gondja, hogy szinte mindegyik film egydimenziós humortalan neandervölgyiként  ábrázolta őket, és szinte egy alkotás sem volt képes eltalálni a ruhák, rangjelzések, fegyverek helyes mivoltát. Gondolt egyet a két banda sok sör közepette, és vélhetően hatalmasat szórakoztak, amíg összehozták a Range 15 című ökörséget horror-vígjátékot.

range-15-fb

A történet egyszerű, mint a Fear the Walking Dead faék, pár veterán egy bulit követően katonai fogdában köt ki, ahonnan kiszabadulva rájönnek, hogy kissé jobban kifordult a világ magából, mint azt egy részeg este okán várták volna – eljöttek a zombik. Szerencséjükre a rendőrség fegyverarzenálja a rendelkezésükre áll, így egy ötletes felfegyverkezős snittet követően elindulnak az élőhalottak neve elől leradírozni az előtagot.

A Range 15-öt nem csak amatőr színészek hozták össze (bár a főszerepekben mind magukat a boltosokat láthatjuk!), megnyertek több B-kategóriás kultuszfigurát (William Shatner, Randy Couture, Sean Astin, Danny Trejo, Ron Jeremy és Keith David is felbukkan mellékszerepekben), de sajnos a végeredmény még velük is erősen közepes.

range15x

Egyértelműen egy “katonailag hiteles ökörködés” lett volna a cél, de sajnos a humorfaktor pár kisebb nevetésben kimerül. Több viccesnek szánt elem (pl. az egyik katona végig a használat közben ráragadt guminővel maga előtt rohangál, míg a zombivírus ellen egy házilag kotyvasztott pia az ellenszer) elviszi valamennyire a filmet, de összességében mindez kevés ahhoz, hogy egy igazán szórakoztató végeredményt lássunk.

range_15_2016_720p

A Range 15-el kicsit az a baj, hogy maguknak, illetve más veteránoknak csinálták a filmet. Biztos az, aki megjárta a(z amerikai) hadsereget, sokkal több gagen és poénon tud nevetni (amit a visszajelzések igazolnak is), de az átlagos néző egy “over the top” baromkodást lát csak.

Pozitív oldalon kell megnevezni a trashrajongók számára ismert Ross Patterson (St. James St. James) által alakított Gene Vandenham karakterét, akinek a nagybetűs SZUPERKATONA karaktere több poént hozott magával, mint a film összes többi része együttesen.

Összefoglalva a Range 15 nem egy nézhetetlenül rossz alkotás (még a relatíve alacsony budget sem látszódik meg a képi világán), de a sajátos humora miatt csak a legelszántabb olvasóinknak tudjuk ajánlani.

Értékelés: 5.5/10

 youtube-logo       imdb-share-logo

Fixxerx

Be the first to comment on "Range 15 (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.