Zombies from Outer Space (2012)

Nem titok, hogy a németek általában csak repülő náci csészealjak meg Hitler okkultista kreálmányai okán bukkantak fel a horror műfajában, így külön örültem, hogy ezúttal most nem egy II. világháborús ufós produkcióra bukkantam, hanem egy jóval nagyobb élvezeti faktorral rendelkező sci-fi paródiára, melyben a régi amerikai inváziós filmek hangulata köszön vissza, persze német köntösben.

Bajorországban járunk, valahol a késő ötvenes években. Fura eseményeknek lehetünk tanúi, amik mind-mind földönkívüli jelenségekkel hozhatók kapcsolatba, úgymint: gabonakörök, lakossági elrablások, áramkimaradás stb. Sőt, a rejtélyes halálesetek után egy földönkívüli holtteste is előkerül a mezőn! Miután az idegenek elrabolják a település leszimpatikusabb, ivarérett női egyedét Mariát, az ott állomásozó amerikai hadsereg parancsnoka, John Welles és a német Robert Hoelzlein doktor együttes erővel próbálja meg kideríteni, hogy mi is folyik egyáltalán.

Habár első ránézésre lerí a produkció költséghatékony mivolta – belső helyszínek minimális használata, épphogy kosztümök és díszletek – , filmünk azért rendesen odateszi magát, már ami a negyvenes-ötvenes évekbeli földönkívüliekkel való riogatással operáló, from outer space paranoia-mozik előtti tisztelgést illeti. Persze ez a fajta hommage inkább szórakoztató paródiát és ezzel együtt finoman cinikus látásmódot jelent, melyben az inváziós sci-fi műfajra jellemző szinte valamennyi klisé és sablon megkapja a magáét, haha!

Hihetetlenül hosszúkás fejű lényeink például a Monthy Python Hülye Járások Minisztériumának szkeccsét meghazudtolóan mozognak, és bár néhány tipikus Night of the Living Dead mozzanat is képviselteti magát, azért az emberi húsra éhes zombiként viselkedő és harapással fertőző, ámde mégiscsak földönkívüli lények szürreálisan röhejes koncepciója leginkább a Plan 9 From Outer Space elszállt ökörségeivel mutat hasonlóságot.

Tehát aki nincs ellene a sci-fi zsáner parodizálásának, még ha az alacsony költségvetéssel is történik, az biztosan kedvelni fogja ezt a marhaságot!

Értékelés: 7/10

eyescream

imdb-share-logoyoutube-logo

Be the first to comment on "Zombies from Outer Space (2012)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.