Bloody Chainsaw Girl aka Chimamire sukeban chenso (2016)

Rei Mikamoto japán horror manga-szerző – jelzem a Big Tits Zombie nevű marhaság szintén az ő képregényeként kezdte – azonos című alkotásából Hiroki Yamaguchi (Hellevator, 2004) készített filmes feldolgozást, ami szerencsére minőségében bőven köröket ver a legutóbbi hasonszőrű japán agymenésekre (pl. Zombie Ass, Dead Sushi). Szóval röviden: ütős és szórakoztató kis abszurd marhaság, ha van rá !

Történetünk nagy vonalakban arról szól, hogy a Giko Nokomura nevű, hatalmas láncfűrészt cipelő leányzó nagyjából egyesével likvidálja a testileg módosított (értsd: mutációkra hajlamos) osztálytársait, akiket Nero nevű ellenlábasa küld rájuk. Így találkozhatunk többek között félelmetes vasszájat viselő egyénnel vagy robotlábú csajjal, de az i-re a pontot mindenképpen az alkarját rakétaként kilövő, valamint ujjaival lövöldöző, később pedig punci-rakétát eregető lánnyal – zseniális például a jelenet, ahogy két segédje a fenekébe tuszkolva tölti be az újabb töltetet, haha! – teszi fel.

Ezenkívül akad még póktestre illesztett emberi fej, beszélő koponyákból (lelkekből?) összeeszkábált láncfűrész, madárfejű fiú, fércelt zombik, illetve egy szürrealitásból jeles játéktankra (pontosabban a hernyótalpra) illesztett plüssmacska (vagy kutya). Sajnos többet nem igazán sikerült kihámoznom, ugyanis a produkcióból csak anyanyelvű verziót tudtam beszerezni, japánul pedig még mindig nem sikerült megtanulnom. Ez van; remélem senki nem kövez meg ezért.

A remek főcímmel induló, alig hetven perc nettó játékidővel rendelkező alkotás passzentosan illeszkedik a szigetország olyan agyament ötletekben dúskáló, abszurd és főleg morbid humorral fűszerezett, bizarr és groteszk akció-cyber-gore filmjeinek sorában, mint a Machine Girl, Tokyo Gore Police, RoboGeisha, Samurai Princess, Mutant Girl Squad, Helldriver, Deadball, Meatball Machine stb. Szerencsére a produkció színvonala is ezekhez igazodik, és nem válik olyan fájdalmasan rossz, középszerű szórakozássá, mint a legutóbb megtekintett Zombie Ass vagy Dead Sushi. Amennyiben pedig tematikáját nézzük – mindenféle mutációval rendelkező iskolás lányok egymás ellen harcolnak – a Vampire Girl vs Frankenstein Girl-höz áll a legközelebb.

De hogy ne bízzunk semmit a véletlenre, főszereplőnk sem 100%-ban jó, és persze a gonosz sem a velejéig romlott – nyilván ez a morális vonal a mangában azért jobban átjöhet -, szóval, ha értettem volna a párbeszédeket, egészen biztosan árnyalni tudnám ezt a képet. Így viszont marad az abszurd harci jelenetek közben sűrű bugyivillanás, illetve a tény, hogy láncfűrészünk a film egyes pontjain golyószóróként, valamint szigonyként is funkcionál. Ja, és mellel is majdnem sikerül megállítani, haha! Egyetlen nagyobb negatívumként az elnyújtott zárást tudom megemlíteni, de aki a túlzásokban gazdag, japán humor-akció-horror zsáner rajongója, annak mindenféleképpen ajánlott!

Értékelés: 8/10

eyescream

 

      

Be the first to comment on "Bloody Chainsaw Girl aka Chimamire sukeban chenso (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.