I Was a Teenage Wereskunk (2016)

Mint ahogy már azt a címe is sugallja, az ötvenes évek fiatal közönségének készült, kevésbé szofisztikált szörnyes produkciót láthatunk – egészen pontosan annak egyfajta modern rekonstrukcióját. Ha az átlagosnál nagyobb érdeklődéssel viseltetünk e korszak iránt, és végignézzük az akkoriban készült mozikat átható jellegzetes (és persze főként komikusnak ható) szituációkat megidéző paródiát, egyből tudni fogjuk, hogyan is épült fel egy ilyen cheesy monster movie, amelyre a fiú szinte protokollból vitte el a kiválasztott leányzót, hogy a játékidő alatt másfajta, izgalmasabb dolgokat kezdjen vele.

Az I Was a Teenage Wereskunk kezdő képsorban az autóban randizó párt láthatjuk, akik rendeltetésük szerint a címben feltüntetett lény első áldozatai lesznek. Főszereplőnk a még szűz és félénk Curtis, akit egy esti kukkolása során lebűzöl egy éppen megjelenő szkunk. Ettől kezdve, ha valami kicsit is szexi gondolata támad, egyből vérszkunkká változik, aminek aktuális környezetében lévők látják a kárát – mármint nem a péniszét, hanem hogy kinyírja őket. Közben beleszeret egy Mary Beth nevű dagi csajba, viszont az időközben elkövetett gyilkosságok miatt a rendőrség látóterébe kerül. Aztán később megfertőzi a lányt, így egyidejűleg már két vérszkunk szaladgál az utcákon…

Címszereplő vérszkunk kinézetében aztán nem hazudtolja meg magát: egész alakos borz-kosztüm, szőrmekesztyű, gumis műanyag orr, fekete arcfesték és némi szimmetrikusan elhelyezkedő fehér sáv az arcán/haján, és már kész is ez a komolytalan szexragadozó, haha! Néha különleges szűrön át láttatott áldozatait általában halálra karmolja, de előbb bűzzel lefingva teszi ártalmatlanná, esetenként pedig a felbontott hasfalból véres textilcsíkokat… akarom mondani emberi beleket fogyaszt, ki tudja milyen megfontolásból.

Az I Was a Teenage Wereskunk az ötvenes évek filmjeinek bájosan bugyuta hangulatát idézi, telis-tele az akkori szörnyes mozikra jellemző panelokkal, és azok klisés szituációit megidézve. Persze mindezt szuperolcsó költségvetéssel. Így tehát láthatunk álbajusszal bíró női rendőröket, fürdőruhából kilógó plüss-fanszőrt, bohóc-fétises aktust, vagy éppen szurkolói pamaccsal vidám zenére történő maszturbációt, a fiatalok a moziban egy seggszőr-szörnyről szóló sci-fi mozit néznek, a vetkőző leányok pedig kivétel nélkül rakétacsúcs-melltartót viselnek. Túljátszott szerepükben ripacskodó középkorú tinédzserek idézik vissza egy mára már jócskán elfeledett régi éra jellegzetességeit. Szóval megtekinteni csak csak ennek tudatában javallott, haha!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "I Was a Teenage Wereskunk (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.