~ Zenés közjáték 14 ~

Ha jól számolom, már csaknem két év telt el horrorisztikus hangulatú muzikális rovatunk legutóbbi része óta, pedig aztán lenne mit bemutatnunk. Legfrissebb felhozatalunkban a klasszikus sorozatgyilkosokból (Ghostface, Mike Myers, Freddy Krueger, Jason Vorhees, Leatherface) összeálló alkalmi formáció mellett akadnak még démonok, zombik, elkárhozott lelkek, csúnya és gonosz földönkívüliek, kannibalizmusra hajlamos egyének, valamint előbukkan Stephen King Pennywise-ja. Mindenkinek rémületesen jó szórakozást kívánunk, így év végére!   

 

ICE NINE KILLS – IT IS THE END

Kezdjünk a mostani felhozatalt a nemrég mozikba került Stephen King klasszikussal, pontosabban annak legújabb változatával. A fiatal deathcore-formáció szövegvilágát eleve a horror műfaj mint olyan inspirálja, most elkészített videójuk pedig a Derry városát időtlen-idők óta kísértő alakváltó szörnyeteg rémisztgetéséről szól.

 

BLINK 182 – NOT ANOTHER CHRISMAS SONG

Ki ne ismerné a kaliforniai deszkás pop-punk-rock triót, aki olyan slágereket jegyzett, mint az All the Small Things, Rock Show, Dammit vagy a First Date. Ezúttal egy aranyos(nak induló) gyurma-animációs videóban mutatja meg szerencsétlen elfek lemészárlását.

 

OH SEES – GHOLÜ

És, ha már a claymation műfajnál tartottunk, maradjunk is ott. A szintén kaliforniai rockcsapat nyúlfarknyi klipjében aztán bőven megszalad a piros ételfesték: van itt gyilkosság, emberi test szakszerű feldarabolása, és megfőzése, de ebből a tematikából természetesen a jó öreg kannibalizmus sem maradhat ki. Jó étvágyat hozzá, haha!

 

EXHUMED – NAKED, SCREAMING AND COVERED IS BLOOD 

A Kihanoltak kilencvenes évek óta működnek a death-metál palettáján, most pedig egy ízig-vérig slasher-kisfilmmel készültek. Egy jópofa VHS-korszakbeli bevezető felkonferálás után nem sokkal munkához is lát az őrült láncfűrészes gyilkos, akinek potenciális áldozata egy felül mezítelen (mi más?) hölgyemény…

 

RINGS OF SATURN – THE HUSK

Modern és technikás zúzást kínáló deathcore formációnk sorozatgyilkosok helyett inkább az égre pillant, ahol egy repülő csészealjat vesz észre. Hegyes karmú, rusnya utasa pedig nem sokkal később bemutatja, hogy mit szokott tenni a rossz helyen és rossz időben lévő földi halandókkal. Gondolhatjátok, hogy nem marsi süteménnyel kínálja…

 

INCRYPT – HORDES OF HADES

Ahogy azt már megszokhattuk, Gróf Balázst időről-időre felkéri valami jóféle metál-banda, hogy hozzon össze nekik egy (pop-kult utalásokkal megspékelt) jópofa animációs videót. Az Obituary két klipje, és a Powerflo klipje után ezúttal az ausztrál trash-metál Incrypt kapott egy igazán pokolinak ígérkező összeállítást. Démonok, zombik, elkárhozott lelkek és még folytathatnám a sort.

 

INSANITY ALERT – MACARONI MANIAC

Ahogy a fiatal osztrák crossover thrash csapat vidáman zakatoló zenéjét, úgy természetesen a videóját sem kell túlontúl komolyan venni. A felettébb ritka betegségben, ún. makaróni-mániában szenvedő főhősünk eledele elfogy, így kénytelen szerezni magának valahonnan kedvenc hamijából. Útját pedig nyelvkihúzás, tésztával való szemkinyomás, hasfelnyitás és bélkitépés jelzi… Zseniális trash-montázs, annyi biztos!!

 

MOUNT CYANIDE – ACTUATOR

Bár a kanadai elektronikus formáció zenéje inkább érdekesnek tűnik, mint élvezhetőnek, azért a Killer Klown from Outer Space című trash-klasszikus címszereplőinek maszkjai még mindig imádnivalóak!

 

SLASHSTREET BOYS – I’LL KILL YOU THAT WAY

Végezetül pedig álljon itt egy klasszikus horror-ikonokból – úgymint: Ghostface, Mike Myers, Freddy Kruger, Jason Vrohees, Leatherface – álló fiktív pop-csapat, mely egy kilencvenes évek kedvenc fiúcsapatának megaslágerét dolgozta át saját gyilkos stílusukra, haha!

 

… aki pedig valamilyen oknál fogva lemaradt volna a rovat előző részeiről, az itt pótolhatja:

~ Zenés közjáték 13 ~

~ Zenés közjáték 12 ~

~ Zenés közjáték 11 ~

~ Zenés közjáték 10 ~

~ Zenés közjáték 9 ~

~ Zenés közjáték 8 ~

~ Zenés közjáték 7 ~

~ Zenés közjáték 6 ~

~ Zenés közjáték 5 ~

~ Zenés közjáték 4 ~

~ Zenés közjáték 3 ~

~ Zenés közjáték 2 ~

~ Zenés közjáték 1 ~

Be the first to comment on "~ Zenés közjáték 14 ~"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.