Let the Wrong One In (2021)

Egészen véletlenül bukkantam erre az alig ismert ír horror-vígjátékra, és bizony nem bántam meg, hogy megnéztem. Conor McMahon (Bohóc a pokolból, Dead Meat) alacsony költségvetésű infantilis vámpíros komédiájában a főszereplő testvérpár egyik tagja egy átmulatott éjszaka után vámpírként tér magához, azonban öccse lélekjelenlétének köszönhetően megpróbálja menti a helyzetét. Nem lesz könnyű dolga, mi pedig jól szórakozhatunk.

Ez az Engedj be! eredeti címét (Let the Right One In) kiparodizáló, jobbára csupán néhány szereplőt felvonultató, döntő többségében egy családi ház különféle szobáiban játszódó film cselekménye akár szegényesnek is mondható, azonban a bizarr szituációk, az infantilis dialógusok és már-már burleszkszerű elemekkel kiegészített jelenetek láttán valahogy mégis felül tudunk emelkedni az alacsony költségvetésből fakadó minimalizmuson.

Nincsenek látványos jelenetek vagy hiperszuper módon összerakott képsorok, a praktikus effektek mellé csak néhány szolidabb CGI-t kapunk. Másfél órás játékideje sem kimondottan tartogat hatalmas meglepetéseket, azonban ha belerázódunk ebbe, végig jól lehet szórakozni az idióta gegeken.

A produkció egyetlen ismertnek mondható, mainstream szereplője az egykor Buffyban feltűnt Anthony Head, viszont a színészek összességében nem okoznak csalódást. A vámpírrá vált veretes suttyó báty karakterét megformáló Eion Duffy például elképesztően viccesen hozza a proli vámpír karakterét, nagyon eltalált választás volt számára ez a szerep.

Conor McMahon filmjét inkább azoknak tudnám ajánlani, akik nyitnak a kevés pénzből összerakott, ám ilyen helyzetben a kreatív vonallal hódító, őszintébb produkciók iránt. Vagy ha szeretnének megismerni egy a közelmúltban született, mégis radar alatt maradt szerzői filmet, vérszívóvá változott ír suttyókról.

Értékelés: 7/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Let the Wrong One In (2021)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.