Attack Girls’ Swim Team Versus the Undead aka. Undead Pool ((Joshikyôei hanrangun)) (2007)

Hosszúnak nem mondható kihagyás után sikerült rábukkannom erre a japán agymenésre – és mint ilyen, ugye kötelező az iskoláslány-fetisiszta jelleg -, bár a címben említett úszólányos koncepció néhány jónak tűnő jelenetet leszámítva nem egészen azt hozta, amit vártam.

Pörgős metálban gazdag főcím alatt megismerkedhetünk az iskolai szinkronúszó csoport tagjaival, valamint meglehetősen agresszív edzőjükkel, akit aztán nem sokkal ezután egy Psycho-t idéző jelenetben kinyírnak. Közben pedig egy hang azt szajkózza, hogy mossunk kezet meg hasonlók, mert egy súlyos járvány terjed. Ebbe a szituációba érkezik főszereplőnk, Aki – aki rögtön barátnőre lel Sayaka személyében. Az iskola diákjai az említett járvány-veszély miatt oltást kapnak, de mint látni fogjuk, nem sokat használ, muhaha!

Előbb egy tanárbá’ zombul be és kezd brutális mészárlásba vonalzójával (!), majd egy tanár néni agya is elborul és ollót, később pedig motorfűrészt ragad, de a tanulók sem maradnak ki a buliból: egymásnak esnek, és beleznek. Ellenben az edző bácsinak semmi baja. Ami viszont érdekesnek tűnhet, hogy egyedül az iskolai szinkronúszó csapat tagjai nem zombulnak be – tehát a vízben lehet valami. Társaik lelocsolásával próbálják mentei a menthetőt, több-kevesebb sikerrel. Némi közbeiktatott leszbikus jelenet meg erőszaktétel után a finálében végre előkerül gyilkolásra kiképzett Aki mestere, akit egy halálos punci-sugárral (!) semmisít meg, de barátnője Sayaka sem feltétlenül az, akinek eddig mutatta magát…

Ennyire idióta címmel valami hasonló idióta – értsd: jóféle gore-ban és beteg humorban gazdag – baromságra számítottam, ehelyett kaptam egy elég közepes, vontatott filmet, ami néhány klassz jelenetet leszámítva elég gyengusra sikerült. Elég sűrűn mutogatják benne a két főszereplő mellét, akad némi szoft-core leszibikus jelenet meg rape-scene, csajok amúgy egészen tetszetősek, metálos és egyéb zenei betétek is eltaláltak, trükkön terén viszont elég nagy a szórás: a vérgagyitól a korrekt hentig mindent megtalálható benne, repkedő gumivégtagokkal meg ezer liter vérrel. Ami mondjuk még engem is meglepett, hogy a történet vége nem fordul jóra.  Az extrém hentes japán filmek kedvelői tehetnek vele egy próbát, többieknek nem igazán ajánlom.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Attack Girls’ Swim Team Versus the Undead aka. Undead Pool ((Joshikyôei hanrangun)) (2007)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.