Élménybeszámoló: NExit Play – Alien Escape

Szerkesztőségünk már vagy lassan egy hónapja tűkön ül(t) az új Alien mozifilm iránti izgalmában, ezt kár is tagadni. Ebben a felfokozott lelkiállapotban talált ránk (vagy mi találtunk rá?!) egy egészen friss, szintén idegen lényekkel operáló, sci-fi tematikájú szabaduló-játék, melyben konkrétan meg kell lógni egy csészealj fedélzetéről, különben elég rosszul jártok, ugyanis kísérletezni kezdenek veletek!

A történet szerint egy ártatlan erdei kirándulás során egy erős fénypászmába kerültök, aztán pár pillanattal később már egy földönkívüli űrhajóban találjátok magatokat. Hatvan perc áll rendelkezésetekre, hogy átprogramozzátok a fedélzeti számítógépet, és ily módon szabaduljatok ki a robotpilótára állított csészealjból, mielőtt az idegen lények visszaérnek, és kísérleti alanyokká változtok…

A játékot elsősorban 14 év feletti, sci-fi érdeklődésű – átlagosan 2-6 főből álló – csapatoknak ajánlják, nehézsége pedig közepes szinten mozog. Ahogy azt a házigazdáktól megtudtuk, a későbbiekben egy horror-játékot is terveznek, szóval a CineGore olvasói bizony kétszeres is le vannak fedve, haha!

Most pedig következzenek az egyéni vélemények:

eyescream: Mivel még egyáltalán nem voltunk sci-fi tematikájú szabadulós játékon, ezért a nyitás után egyből lecsaptunk erre a negyedik típusú találkozásos koncepcióra, haha! A science fiction műfajának megfelelő tech-atmoszféra, és az igényes módon kialakított űrhajó-belső csak mind-mind emelte a szabadulással járó hangulatot. Emellett pedig fontos megjegyezni, hogy maguk a megoldandó rejtvények és (nyelv-független) feladatok sem a már ezerszer előtt klisék (infra, mágnes stb.) szerint épülnek fel, tehát az újdonság-faktorra sem lehetett részünkről panasz! Színes, látványos, és persze megfelelően futurisztikus – csak ajánlani tudjuk minden sci-fi rajongónak!

Absvrd: A sci-fi iránti rajongásom talán a horrorfilmek világába való belecsöppenéssel egy időben kezdődött, így minden, a témába vágó kezdeményezés felkelti az érdeklődésem. Az UFO-téma pedig különösen kitüntetett helyet foglal el kedvenc műfajaim közt, így elmondható, hogy az Alien Escape állt az eddigi szabadulós játék-választékból az ízlésemhez legközelebb. Az előzetes várakozás természetesen nem garantálja mindig a pozitív élményt (sőt!), azonban ebben az esetben szerencsére nem ért csalódás. Kreativitás, igényesség és lelkesedés megfelelő arányú kombinációjából tevődött össze a közel egy órányi játékidőt garantáló pálya, amiért maximális dicséret illeti az Alien Escape csapatát. A téma rajongói és a kíváncsi laikusok számára is egyaránt szórakoztató feladatok, és izgalmas játékmenet vár a kíváncsi játékosokra. Mindenképp ajánlott!

Gabblack: Van egy rossz szokásom – na jó, van több is, de az most nem tartozik ide -, nem rejtem véka alá a véleményem. Éles nyelvem – vagy pennám – az utóbbi időben nem egy konfliktust szült a szerkesztőség és bizonyos – meg nem nevezett – szabadulós játék üzemeltetők, illetve arrogáns filmrendezők között. Éppen ezért határoztam el, hogy a szerkesztőség megítélése érdekében, ha szabadulós játék tesztelésére kapunk lehetőséget és az történetesen nem üti meg nálam a mércét, szépen befogom a számat és inkább megtartom magamnak a véleményem. Az, hogy most mégis tollat ragadtam jelzi, hogy az Alien Escape igenis megugrotta, sőt meg is haladta kezdeti várakozásaimat. A külcsín és a belbecs összhangja mindig is fontos szempont volt nálam a hangulat mellett és a szerda délután meglátogatott új létesítmény mindhárom kategóriában az átlag felett teljesített megítélésem szerint. A szoba megálmodói nem spóroltak a költségeken, díszleteken – nem láttunk falból kiálló vezetékeket, hámló vakolatot, miegymást, mely igen kiábrándító tud lenni, a koszról porról nem is beszélve -, miközben az elektronikáért felelős emberkék is tették a dolgukat. Nekem fétisem az elektronikus megoldások, az automatizálás és abból itt nem szenvedtünk hiányt. A feladatok – bár nem voltak kifejezetten nehezek és nem volt sok belőlük – azért az egész csapatot lefoglalták a játék ideje alatt. Ha valamit különösen ki kéne emelnem, az a “fedélzeti számítógép”, melynek kinézete és irányítása parádésra sikeredett. Gratula hozzá és kíváncsian várom a második – horror tematikájú – szobát.

Kele-man: Őszintén megvallva, nem tudtam mire számíthatok, mikor beléptem az Alien Escape nevet viselő szabaduló szobába, ám amikor elkezdődött a játék, minden kétkedésem szertefoszlott. Egy nagyon igényes és izgalmas szobában találhattam magam, melyben az ember már-már azt érezhette, hogy valóban egy idegen űrhajóról próbál kiszabadulni.  A díszletek fantasztikusak, nagyon jó hangulatot kölcsönöznek a szobának, a feladványok is érdekesek, azonban nem túlontúl nehezek, kis csapatunk gördülékenyen teljesítette is őket. Tulajdonképpen minden adott volt, hogy egy izgalmas egy órát töltsünk el ott, ráadásul a zenei aláfestés is dobott a hangulaton. Egyedül talán egy kicsit erősebb háttérsztorit hiányoltam, de ez mit sem ront a hangulaton. Összességében egy nagyon kellemes játékon van túl kis szerkesztőségünk, mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

Varin: Ha már ilyen őszinte napja volt Gabblack kollégának, akkor én is egyenes leszek: Gabblacknek nagyon sok hibája van! Na jó, van más is! Nem nagy titok, az ilyen játékok többségénél ún. tesztjátékra megyünk, amely azt jelenti, hogy kvázi egy reklám értékű cikkel „fizetünk” érte. Azonban korábban volt rá precedens, hogy egy játék nem nyerte el a tetszésünket, emiatt olyan őszinte kritikát írtunk róla, amelyet végül az üzemeltető szabotált, így az oldalunkra sem ment ki. Szóval hiába megyünk a megállapodás szerint ingyenesen játszani egy játékra, egy esetben sem jelenti azt, hogy olyan szabadulós játékról írunk pozitívat, amely nem tetszett a szerkesztőség többségének.

Szerencsére az Alien Escape esetében szó sem volt ilyesmiről, erről még a gonosz, kegyetlen, reggelire csecsemőket fogyasztó Gabblack is csak jókat tudott írni, aminél többet én magam sem tudok hozzátenni. Bőven megéri az árát, nem is kérdés!

Website: http://www.alienescape.hu/

FaceBook: https://www.facebook.com/NExit-Play-201151017038344/

1 Comment on "Élménybeszámoló: NExit Play – Alien Escape"

  1. Én is voltam itt, és nem csalódtam. Érdemes kipróbálni!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.