TOP 10 szórakoztató rövidfilm

Rohantok, és nincs időtök megnézni egy másfél-két órás paráztató horrorfilmet?! De még csak kedvenc rém-sorozatotok aktuális részébe sem tudtok belekezdeni?! Mégis szeretnétek hasznosan eltölteni azt a kis időt, ami még maradt?! Pont erre a helykitöltésre találták ki a rövidfilmeket, amiből most egy csokorral szeretnék bemutatni nektek: a legemlékezetesebb, egyben a legszórakoztatóbb, trash-ből induló horror-agymenéseket!

 

10. Boob (2009)

Listánk legrövidebb résztvevője alig három perc hosszúságú, mégis igencsak maradandó képekkel prezentálja, mire is képes egy klinikáról megszökött MELL…

9. Night of The Living Bread (1990)  illetve Night of The Living Jews (2008)

George A. Romero 1968-as élőhalottas klasszikusára a mai napig számtalan módon reflektálnak. Én ezek közül most két, agyament és mindenképpen fárasztó paródiát választottam: míg az elsőben sütőipari termékekkel operálnak, a másikban pedig zsidókkal.
illetve

 

8. Night of The Hell Hamsters (2006)

Nomen est omen: unatkozó fiatalok, ouija-tábla, megidézett gonosz démon, vérszomjassá váló hörcsögök – nem lesz nehéz összerakni a képet, ugye?! Elsőre bármilyen amatőrnek is tűnik, később igazán bűnös élvezetté válhat!

 


7. Killer Kart (2012)

Ha még nem gondolkoztatok el – természetesen Stephen King után szabadon -, hogy milyen lenne, ha egy bevásárlókocsi életre kelne és vérfürdőt rendezne, akkor ez a produkció kifejezetten nektek készült, haha!

 

6. Bunny The Killer Thing (2011)

Azóta ugyan már egész estés filmmé bővült a finn Joonas Makkonen nyúlfarknyi produkciója, de a kezdeti koncepció így is bőven szórakoztató: szexuálisan aberrált mutáns óriásnyúl, aki él-hal a punciért!

 

bagman_1

5. Le Bagman – Profession: Meurtrier (2004)

A franciák Zsákos Embere elől nincs menekvés, mindenkivel leszámol! Amatőr, olcsó, de legalább humorosan hatásvadász belezés, maximális bűnös élvezet!

 

4. Martians go Home! (2006) illetve Attack of the Mutant Dick From Outer Space (2007)

E két sci-fi témájú szösszenet nem véletlenül került egymás mellé, ugyanis szenzációs képi világuk egyaránt Daniel Moreno kreatív elméjét dicsérik. Míg az elsőben geek/nerd/looser főhősünk marslakókká változott földiek ellen harcol otthonában előállított sajátos theremin-fegyverével, a másikban az űrhajós egy hatalmas mutáns pénisszé változva riogatja társait. MUST SEE kategória, ha az elmondottakból még nem derült volna ki, haha!

 illetve

 

tree_2

3. Treevenge (2008)

 Jason Eisener (Hobo with a shotgun) számtalan díjat nyert rövidfilmje egyfajta karácsonyi szatíra, ami azt az abszurd helyzetet vázolja, hogy mi lenne, ha a karácsonyfák egyszer csak életre kelnének és fellázadnának az őket otthonukba cipelő emberek ellen…

 

2. Brutal relax (2010) illetve Fist of Jesus (2012)

Adrián Cardona – David Munoz párosának két istentelenül beteg agymenése. Míg az elsőben pihenni vágyó bajszos főhősünk nyugalmát tengeri szörnyek randalírozása zavarja meg, addig a másikban a Jézus által feltámasztott Lázár bezombulása okozza a balhét, ami később egy hatalmas össznépi mészárlásban csúcsosodik ki…

illetve

 

1. Kung Fury (2015)

Életre kelt játékgép? Triceratops-zsaru? Elcseszett időutazás? Kung Fu Hitler? Tyrex-en lovagló és/vagy gépfegyveres vikingcsajok? Csak pár zseniális momentum David Sandberg (író, rendező, és egyben főszereplő) szinte fullra járatott CGI-produkciójából, mely nem véletlenül került a toplista dobogós helyére.
Minden idők legjobb retro-trash alkotása!

 

 

Be the first to comment on "TOP 10 szórakoztató rövidfilm"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.