Beta Test (2016)

A nem túl távoli jövőben a valóság és a számítógépes játékok világa találkozik, amikor Max Troy, az egyik legmenőbb gamer rájön, hogy az új játék, amit tesztelnie kell – kihatással van a való világra. Maxnek össze kell fognia az általa irányított karakterrel, Orson Creed-del, hogy együtt állítsák meg azt az összeesküvést, ami az egész város feletti hatalomra tör. A Beta Test érdekesen kombinálja a játékot és a valóságot és egy akciódús, izgalmas 88 perccel szórakoztatja a Kedves Olvasót!

Az Orson Creed-et alakító Manu Bennett színészkarrierje a Spartacus egyik főszerepét (Crixus) követően is megmaradt a sorozatszerepek szintjén. Ugyan kétszer is alakította Azog-ot a Hobbit filmekben, de ezt követően a Zöld Íjász és a Shannara sorozatokban kapott csak emlékezetes, nagyobb szerepeket a 2016-os Beta Test előtt (ezt követően a Death Race 2050-ben láthattuk).

Manu a Beta Testben egy fejlesztőt alakít, aki szembeszállt a korrupt Sentinel céggel, akik a város feletti uralomra törnek egy ügyesen megtervezett terv keretében. A gonosz cégesek (mert tényleg sztereotip karakterekkel van dolgunk!) két legyet ütnek egy csapásra – elrabolják Orsont és feleségét, majd az általa kifejlesztett technológiát felhasználva “bedrótozzák”. Orsont Max, egy tehetséges videójátékos irányítja, vele teljesít küldetéseket – és végig azt hiszi, hogy mindez csak játék….amíg rá nem döbben a valóságra.

A Beta Test egy végig pörgő “akciójáték”, ami a viszonylag alacsony, 1.6 millió dolláros költségvetése ellenére sem tűnik laposnak. A sablonos karakterek visszaadják a videójátékok báját, és emellett még a végletekig egyszerű történeten is inkább mosolyog a néző, mintsem csóválja a fejét.

A magyar származású Nicholas Gyeney felelős a forgatókönyvért és a rendezésért is, és noha távolról sem alkotott egy megismételhetetlen remekművet, szórakoztató látni a “pálya végi gonoszokat”, a rajzfilmbe illő lövöldözéseket és a videojátékba illő fordulatokat. “B” kategóriás színészek, történet és budget – mégis, az összhatás pozitív!

Gamereknek és olyanoknak ajánljuk, akik szeretnek könnyű sci-fiket nézni pár (sok) sör társaságában!

Értékelés: 6/10

Fixxerx

 

 

 

Be the first to comment on "Beta Test (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.