Kingdom (2020) 2. évad

KingdomBő egy év várakozás után megérkezett a tavalyi év egyik legjobb horror-sorozatának folytatása, a dél-koreai Kingdom második szezonja pedig pontosan ott folytatja, ahol az előző évad véget ért. A tetszhalott állapotban lévő zombi-szubzsánerbe új életet lehelő széria továbbra is ügyesen vegyíti a Trónok harca és a The Walking Dead legnépszerűbb elemeit, mínusz a sárkányok és Emilia Clarke.

A középkorba visszahelyezett modern zombik igazi telitalálatnak bizonyultak. Az első etap remek kriktikái és nézettségi adatai csak megerősítették a Netflix döntéshozóit, akik rendhagyó módon már a premier előtt berendelték a folytatást. A történet a Csoszon-dinasztia (1392-1897) uralkodása ideje alatt játszódik, középpontjában Lee Chang herceg (Ji-Hoon Ju) trónért folytatott küzdelme áll.

Kingdom

A király haláláról keringő pletykák hamisnak bizonyulnak, így a herceg testőre, Mu-Yeung (Sang-ho Kim) társaságában országnéző road-show-ra indul. A Haewon Cho-klán teljesen átvette az ország irányítását, a fiatal királynő várandóssága pedig kellően megbonyolítja a trón utódlásának kérdését. A himlős fedősztori több sebből vérzik, ha főhőseink bátor csapata nem jár szerencsével, hamarosan az egész ország a fertőzöttek birtokába kerülhet.

Az előző szezon végén elhelyezett cliffhangerek jól megalapoztak a folytatásnak. Hercegünk tovább folytatja harcát a trónért, miközben rengeteg új információ derül ki a kór hátterében álló rejtélyes virágról.

Kingdom

Természetesen ez az évad sem mentes a vezéráldozatoktól, és a távol-keleti filmekben megszokott heroikus önfeláldozásoktól, de többet már nem szeretnék elárulni a történtről. Szerencsére a Kingdom-nak sikerült minden pozitív aspektusát megtartania, autentikus, nagyon izgalmas és magas minőségű produkcióról van szó. Közel két millió dollárba fájt egy epizód elkészítése, így nem véletlen a tűpontos történelmi hűség.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a korabeli társadalmi viszonyok és kosztümös akciók befogadásához szükségeltetik egy jó adag kulturális nyitottság, de ez a legtöbb távol-keleti filmre is elmondható. A második szezon hat epizódja is nagyon gyorsan lepörgethető, a négy és fél órás játékidő nem tartalmaz sok üresjáratot.

Kingdom

A lineáris és viszonylag egyszerű történetvezetés megfelelő mennyiségű meglepetést tartogat, és az explicit jelenetek rajongóinak sem okoz csalódást a széria. Az alapanyag eredetileg online képregény formájában látott napvilágot (The Kingdom Of The Gods), a Train To Busan és World War Z nyomvonalán mozgó élőhalottak félelmetes sebességgel közlekednek, ráadásul a fertőzés is hihetetlen gyorsasággal keríti hatalmába az új gazdatestet. A folytatásról egyelőre még nem érkezett megerősítés, de reméljük, hogy nem kell sokat várni a Netflix bejelentéséig. Szuper színészek, csodásan megidézett korhangulat, kellő mennyiségű gore és nagyszerű akciók, kell ennél több önkéntes karantén idején?

9/10

afiaf

 

2 Comments on "Kingdom (2020) 2. évad"

  1. Ma értem a végére, nagyon jó volt!! Imádtam!
    Az utolsó rész végén azért voltak érdekes dolgok… remélem lesz még belőle jó pár évad…

    • Érdekes volt a cliffhanger, bár személy szerint az első évad végi jobban tetszett. Nem tudom milyen irányba viszik majd el a történetet, mivel nem ismerem az eredeti alapanyagot, de én maximum 1-2 további szezont látok benne. Legalábbis a mostani minőség megtartásával. Egyelőre a Netflix nem jelentette be a harmadikat, legalább 1 hónapot várnak a nézettség felmérésével, úgyhogy április közepe/vége fele várható megerősítés. Reméljük pozitív lesz!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.