Zombiehagen (2014)

Filmünk címének első része az ominózus élőhalott lényeket jelöl, míg a folytatása Dánia fővárosára próbál utálni ebben a félórás kis rövidfilmben, amit a vizuális effektusokban jártas író-rendező, Jonas Ussing (Cowboys and Aliens) hozott tető alá.

Főszereplőnőnk a zombi-apokalipszis utáni Koppenhága utcáit járja testvére után kutatva, amikor egy a stadionban tett látogatása során összefut egy szimpatikus fiatalemberrel – aki nem mellesleg szintén magányos túlélőként tengeti napjait. Biciklivel hazaviszi, és majdnem boldogan élnek, amíg meg nem halnak… merthogy akad egy kis csavar a sztoriban.

Gyönyörűen fényképezett utcarészletek, hozzá passzoló zenei aláfestés, korrekt színészi játék, és persze a legfontosabb: élőhalottaink maszkolásával is minden rendben. Ami egyedüliként kissé zavarónak hatott (vagy legalábbis nem igazán tudtam hova tenni), hogy miért eresztik bele hőseink az amúgy is minimális lőszerüket a stadionban lévő élőhalott-sereg random módon eléjük kerülő egyedeibe, amikor szemmel láthatóan simán el is tudnak kocogni a sétálók mellett?! Filmünk drámai kifutása némileg sejthető, viszont még így is mindenképpen ajánlom.

 

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Zombiehagen (2014)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.