Return to Splatter Farm (2020)

Mark Poloniát nem kell félteni: mindenféle külön kérés nélkül szinte futószalagon ontja magából a filléresen olcsó és egyben minősíthetetlen hulladékokat a Camp Blood folytatásoktól kezdve az utóbbi idők idétlen cápás baromságai át (Virus Shark, Land Shark, Sharkenstein) olyan gyöngyszemekig, mint a Frozen SasquatchBigfoot vs Zombies, Jurassic Prey. Most pedig a filmjeiben rendszeresen fel-feltűnő Jeff Kirkendall nevű pajtijával hozták össze az eredeti teljesen blőd szórakozást ígérő low budget Splatter Farm iszonyatos folytatását.

Történetünkben egy csapat (Mark Polonia produkciókban béna alakításaikkal rendre feltűnő) fiatal érkezik a pennsylvaniai pusztaság közepére, ugyanis egyikük szerencsésen megörökölte ezt a régebbi mészárlások miatt simán csak Death Farmnak becézett, nagy reményekkel kecsegetető ingatlant. Aztán persze a kezdeti lelkesedést követően egymás után tűnnek el…

Míg az eredeti Splatter Farm egy fillérekből összetákolt, beteg és baromi erőszakos trash-gyöngyszemnek számított, addig ez a harminc évvel később készült folytatás sajnálatos módon a közelében nincs. Persze ezen is lehet néha szórakozni, mert full béna, de az előd őszintesége teljesen oda. Ráadásul manapság inkább tűnik egy sokadik erőltetett valaminek, mint az original alkotás előtti tisztelgésnek.

Előkerül kasza, vasvilla, kés, kötél és karó, valamint egy számomra teljesen értelmezhetetlen fegyver, melynek szájba landoló lövedéke elevenen elégeti az áldozatot. Láthatunk művégtagokat és parókás fejeket, PVC-csontokat és CGI-vért, némi metált meg egy-két mellett, sőt a végjátékban pedig még odahallucinált zombik is előfordulnak. A gyilkos aberráltsága nagyjából annyiban merül ki, hogy néha levágott fejekkel bábozik és cipelő őket magával, a kedvencem viszont mégis az, amikor a villám belecsap a magnóantennát fején viselő (!) geek úriemberbe. Ez a képsor valami fenomenális!

Egyedül a merészebb Polonia-rajongóknak ajánlanám, de nem hiszem, hogy olyanból túl sok van – sőt egyáltalán léteznek bárhol. Helyette inkább nézzétek meg a sokkal élvezetesebb a 2007-ben készült low budget monster-trash Splatter Beach-et, melyet szintén az úriember alkotott.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Return to Splatter Farm (2020)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.