2018 – Top 10 legjobban várt film

Újból eltelt egy év, mára virradóra immár 2018-at írunk. Az új esztendő pedig nem mást jelent a horror-fanatikusok számára, mint újabb filmeket. Az elkövetkező tizenkét hónap felhozatalát böngészve biztosan nem fogunk unatkozni, hiszen számos ígéretesebbnél ígéretesebb alkotás érkezik frissen a filmrajongók legnagyobb örömére. Évkezdő, előretekintő cikkünkben a tíz legjobban várt filmet vesszük górcső alá, de mindemellett még további olyan alkotásokat is ismertetünk, amikre mindenképp érdemes lesz egy pillantást vetni. Horror, thriller, sci-fi és trash egy helyen. Lássuk, mit tartogat számunkra 2018!

10. I Spit on Your Grave – Deja Vu

Újabb darabbal bővül az I Spit on Your Grave-franchise – a Deja Vu alcímet kapott hivatalos folytatás az 1978-as eredeti mű negyvenedik évfordulója alkalmából készült el. Kuriózum, hogy a filmben visszatér Camille Keaton is, aki az eredeti műben is főszerepet játszott, valamint a rendező – csakúgy mint az első filmnél is – Meir Zarchi.

Várható megjelenés: még nincs hivatalos információ

9. The Midnight Man

Mi mást tehetne az ember, ha a padláson egy öreg, porosodó dobozt talál, amely tartalmának segítségével egy elfeledett pogány rituálét lehet feleleveníteni, mint enged a kísértésnek? Ami ártatlan mókának indul, később kevésbé lesz már vicces főhőseink számára, hiszen sikeresen megidézik a Midnight Man-t aki/ami az ember legnagyobb félelmeivel szembesíti a szerencsétlen delikvenst.

Várható megjelenés: 2018. január 19.

8. A Quiet Place

Egy négyfős család egy erdei házban néma csendben éli hétköznapjait. A furcsának tűnő szokás mögött azonban még bizarrabb ok áll, ugyanis a famíliát rettegésben tartják olyan gonosz entitások, amelyeket a zaj vonz oda. A koncepció ígéretes filmet sejttet, amely érdekes módon próbálkozik majd a feszültségkeltés fokozásával, reméljük, minél sikeresebben.

Várható megjelenés: 2018. április 6.

7. Winchester

Az USA egyik leghírhedtebb kísértetházának történetét mutatja be a Winchester. A híres fegyvergyáros, William Wirt Winchester özvegye férje halálát sosem tudta feldolgozni, egy jósnő őrült ötleteitől végképp megzavarodva pedig harmincnyolc éven át építette a kastélyt. A nő úgy hitte, az épületet azon emberek szellemei kísértik, akiknek vesztét a William által tervezett fegyverek okozták.

Várható megjelenés: 2018. február 2.

6. Insidious 4 – The Last Key

Idén újabb darabbal bővül az Insidious-franchise is. A negyedik rész – amely a The Last Key alcímet kapta – a harmadik közvetlen folytatása lesz, a sztorit illetően a szálak pedig ezúttal Elise Reiner szülőházába vezetnek vissza.

Várható megjelenés: 2018. január 4.

5. The Strangers: The Prey at Night

Egy ideig úgy volt, hogy az ígéretek ellenére el sem készül, idén mégis napvilágot lát az igaz történet által inspirált, joggal nagy sikert aratott The Strangers sokak által várva várt folytatása. A Prey at Night alcímet viselő második részben ismét beköszön a három, titokzatos kiléttel bíró maszkos gyilkos, akik ezúttal egy komplett család életét fogják megkeseríteni.

Várható megjelenés: 2018. március 9.

4. Slender Man

Érkezik az első olyan mozifilm is, amelynek alapjául egy creepypasta szolgál. A legnépszerűbb, és legismertebb ilyen történet főszereplőjét, Slendermant láthatjuk majd a Sylvain White által megrendezésre kerülő filmben. Bár jónéhány ígéretes, amatőr próbálkozást láthattunk már, amelyek közül legkiemelkedőbb a Marble Hornets különleges YouTube-sorozata, egy nagy költségvetéssel bíró, jól eltalált Slenderman-film könnyen a horror-rajongók nagy kedvencévé válhat.

Várható megjelenés: 2018. május 18.

3. God Particle

A Cloverfield franchise harmadik fejezete elhagyja a Földet, ugyanis a God Particle egy, az űrben játszódó történetet mutat majd be a nézőknek. A sztori főszereplői egy nemzetközi űrállomáson dolgozó asztronauták, akik egy részecske-gyorsítóval kapcsolatos baleset következményeinek lesznek elszenvedő alanyai. Állítólag a God Particle eseményei összekapcsolódnak a 2016-ban bemutatott 10 Cloverfield Lane történéseivel.

Várható megjelenés: 2018. február 2.

2. Halloween

A slasher-horrorok ikonja, a Halloween is újra vászonra kerül. A film keretein belül Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode szerepében, hogy még egyszer megküzdjön Michael Myersszel. Jason Blum (aki olyan filmek megalkotásában vett részt, mint a Split, a Get Out, vagy a Paranormal Activity) és – nem utolsó sorban – John Carpenter gondozásában ha minden jól megy, egy valódi horror-nagyágyú éledhet újjá. Érdekesség, hogy az előzetes információk alapján a film az első fejezet kivételével az összes további folytatás cselekményét figyelmen kívül hagyja majd.

Várható megjelenés: 2018. október 19.

1. The Nun 

A James Wan által megteremtett Conjuring-univerzum (a szorikat ihlető igaz történetről itt, itt és itt olvashattok) egyik – ha nem a legjobban eltalált – gonosza kap külön filmet a The Nun keretein belül. A Conjuring 2-ben megismert apáca-démon eredetsztorija vélhetően az ’50-es évekbeli Romániába kalauzolja el a nézőt, ahol nyomozás indul egy szerzetesnő rejtélyes halálával kapcsolatban.

Várható megjelenés: 2018. július 13.

A lista azonban itt még nem ér véget, hiszen a 2018-as esztendő még jópár olyan alkotást tartogat számunkra, amelyre érdemes lesz odafigyelni!

Bár már tavaly is beharangozták, idén úgy tűnik, moziba kerül a Dario Argento művéből készülő remake, a 2018-as Suspiria.

2018-ban nem maradunk zombifilm nélkül, érkezik ugyanis a műfaj talán leghíresebb filmjének remakeja, a Day of the Dead: Bloodline. A George A. Romero 1985-ös klasszikusát felevelenítő bolgár-amerikai közös produkció a Lionsgate gondozásában kerül majd a mozikba, januárban.

Sokadjára jön el a bűn éjszakája, hiszen érkezik a The Purge – The Island. A legutóbbi, finoman szólva vitatható színvonalat képviselő harmadik rész után ezúttal egy előzményfilmet kapunk, amelyben megtudhatjuk, miként is alakult ki a többi fejezetben már megismert hagyomány.

Nicolas Cage főszereplésével befut a Mom and Dad, amely afféle inverz-horrorként funkcionál majd: ezúttal nem sátáni gyermekek tartják rettegésben a felnőtteket, hanem pont fordítva: a szülők fordulnak a csemeték ellen, a fiataloknak pedig valamilyen úton-módon túl kell élniük.

Horror-fordulatot vesz az X-Men-széria. A The New Mutants-ban egy csapatnyi mutáns sorsát kísérhetjük figyelemmel, akik egy szigorúan őrzött kísérleti telepen küzdenek majd az életben maradásért.

A magyar érdekeltségű filmek közül mindenképp említésre méltó a Spirál címet viselő thriller. A magyar-román koprodukció rendezője Feldméri Cecília, egyik főszereplője pedig a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért már nemzetközi elismerést is magának tudó Borbély Alexandra lesz. Szintén hazai alkotás lesz a 2018-ban debütáló Bodzsár Márk-film, a Drakulics Elvtárs, amelynek esetében kuriózumnak számít, hogy Lugosi Béla után először fog magyar származású színész (Nagy Zsolt) Drakula bőrébe bújni.

A felhozatalt elnézve, sci-fi fronton sem fogunk unatkozni: Februárban jön az Annihilation (Expedíció). A Jeff VanderMeer-könyv alapján elkészült művet az Ex Machina rendezője készítette, a főszerepben pedig Natalie Portmant és Oscar Isaacet láthatjuk majd. A történetben egy kutatócsoporté a főszerep, akik egy, a kormány által csak katasztrófa sújtott területnek minősített helyre, az úgynevezett X-Térségbe látogatnak, hogy utánajárjanak, valójában mi is található ott.

Antal Nimród 2010-es filmje után ismét terítéken sokak kedvenc ragadozói, hiszen augusztusban érkezik a The Predator. Ha hihetünk az előzetesen elszórt információmorzsáknak, a filmben végre választ kaphatunk a predatorok eredetét, céljait, tevékenységüket illetően. Ha minden jól megy, idén végre megkaphatjuk a sokat hypeolt orosz sci-fit, a Coma-t. Ahogyan azt a címből is sejthetjük, fókuszban az emberi tudat, az emlékek és a kóma titokzatos állapota lesz. Akárhogy is alakul, remélhetően kárpótol majd a csalódás után, amely sokakat ért a tavalyi orosz sztárfilm, az Attraction után.

Trash-téren sincs megállás, februárban – egészen pontosan Valentin-napkor – érkezik az Iron Sky: The Coming Race, mely a 2012-ben készült első rész szürreális Hold-bázisát most dinoszauruszon lovagló Hitlerrel és gyíkemberekkel próbálja meg túlszárnyalni, legalábbis a trailer szerint, haha!

De a témánál maradva, ugyancsak 2018-ra ígérik a Sky Sharks repülő cápákon lovagló náci zombijainak agykárosító invázióját.

Szinte csodaszámba megy, hogy a The Return of the Killer Klowns from Outer Space in 3D című agymenést szintén jövő ősszel mutatják be, vagyis pontosan 30 évvel a klasszikus első része után. És ha az előző évek tendenciáit nézzük, az Asylum is összedob majd valami nyár felé a Sharknado 6 cím alatt, haha!

Mindent összevetve, a 2018-as esztendő ígéretesnek érkezik, és reméljük ez a kis kedvcsináló összeállítás nektek is felkeltette az érdeklődéseteket legalább néhány filmet illetően. A Cinegore szerkesztősége továbbra is igyekszik a legmagasabb színvonalon beszámolni nektek természetesen nem csupán ezekről a művekről, hanem minden, a horror, a sci-fi, a thriller és a trash világába tartozó alkotásról.

3 Comments on "2018 – Top 10 legjobban várt film"

  1. Cathreen Misery | 2018-01-01 at 18:07 |

    Köszönöm szépen az összeállítást, így már tudom mire fogok elmenni a moziba! ^^

  2. Köszönjük, örülünk, hogy segíthettünk! 🙂

  3. Szép kis lista 🙂 jól összeszedtétek 2018 ígéretes filmjeit! Ha megengeditek én is megemlítenék egy filmet, egy új magyar filmet Szász János A hentes, a k*rva és a félszemű című alkotást, amit elvileg január végén (25-én) mutatnak be! Mint A martfűi rémnek, ennek a filmnek is a cselekménye valós eseményeken alapul az 1920-as évek egyik nagy port felkavaró bűnügyén a Kodelka-gyilkosságon. Előzetes alapján ígértesnek tűnik (Legalább is számomra 🙂 ) https://www.youtube.com/watch?v=QcuYLAJAZv0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.