Inhumanwich! (2016)

Imádom az iMDb által bedobott ajánlásokat. Mostani cikkem alanyát is valahol a Killer Pinata, a Gyilkos fánkok támadása, a Spagetti-ember, és a Tinédzser vérszkunk voltam nevű horror-komédiák társaságában adta tudtomra, én meg persze egyből lecsaptam rá. Filmünk letagadhatatlanul az ötvenes-hatvanas években dívó űrből érkező furcsa lényes és/vagy idegen inváziós tudományos-fantasztikus mozis zsánernek állít emléket azáltal, hogy azok adekvát paneljait és szaftosnak ígérkező kliséit parodizálja.

Története szerint egy űrhajóssal éppen akkor szakad meg a földi állomás kapcsolat, amikor egy radioaktív balesetet szenved, amiben nagy szerep jutott az éppen elfogyasztani kívánt szendvicsének. A tudóscsapat kiszámítja, hogy hol történhetett a becsapódás, de csak nem sokkal ezután érkezik a helyszínre, hogy egy kocsiban smároló tinédzserek felfedezik az erdőben lezuhant űrhajót, és a belőle kitörő fura entitás végez velük. Majd a környéken kezdi meg ámokfutását a hatalmas alaktalan óriásszendvics-szörny…

Fekete-fehér színkombináció, odavetített háttérrel és némi habkönnyű CGI-vel, direkt durván túljátszott karakterek, szokásos erőltetett tudományos dumák – mindez pedig minimális költségvetésből. Nyilván láttunk már pár hasonló ötvenes-hatvanas éveket megidéző paródia-produkciót, hogy mást ne mondjak: The Lost Skeleton of Cadavra (2001), Alien Trespass (2009), Zombies from Outer Space (2012), Insectula! (2016) vagy ott van mindjárt a kedvencem az Attack of the Mutant Dick From Outer Space (2007). Bár a Masszára alapozó óriási szendvics-szörny kinézete nem valami bombasztikus – valamiért azt hittem, még karakteresebb lesz -, alapvetően nem rossz néznivaló egy esős estére.

Ahogy látjátok, időről-időre készülnek ilyen és ehhez hasonló, retro-szórakoztatási faktorral élő produkciók, és most szó szerint ez dobta a gép! Akinek tehát sci-finge, vegye magára, haha!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Inhumanwich! (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.